Oppskrifter

 

OPPSKRIFTER

 

 

 

Forbered mat med kjærlighet og omsorg

 

Spis bare i et behagelig og avslappende miljø

 

Server maten på en smakfull måte

 

Ta et øyeblikk og send noen takknemmelige tanker til maten

 

Spis rolig og med bevissthet

 

 

 

 

Mungbønnegryte

8 personer

2,5 dl mungbønner

2,5 dl batsmatiris

2 ¼ l vann

100 g. ingefær

2 løk

8 hvitløksbåter

1 ts. Gurkemeie

0,5 ts sort pepper

1 ts. Garam masala

1 ts. Kardemommefrø (eller malt)

1 ts. Rød chilie

Smakes til med tamari

Freses i glee og kokes til alt er mørt

( ghee er klaret smør)

 

Skyll bønner og ris i kaldt vann

Kok opp bønner og vann. La de småkoke til bønnene sprekker

(ca. 10-15 min)

Legg deretter i risen og kok videre i ytterligere 10-15 min.

Mens ris og bønner koker så finhakker du opp løk, hvitløk og ingefær

Fres dette i en panne i ghee (klaret smør)

Deretter tilsetter du alt krydderet og freser dette lett i noen minutter slik at smaken rekker å utvikle seg.

Bland så alt i gryta og la det trekke noen minutter.

Du kan smake til gryta med Tamari eller bruke det ved siden av.

Gryta kan spises som den er eller du kan servere den med

Koke grønnsaker og yoghurt naturell.

Gryta holder seg i kjøleskapet i flere dager.

 

Hvorfor spise mungbønnegryte?

En god og rensende diett som gir masse næring

Godt for nyrer, tarm og fordøyelses system

Styrkende

 

 

 

 

 

 

Yogi te

1 kopp

 

3 dl. vann

2 biter med frisk ingefær

3 nellikspiker

4 grønne kardemomme kapsler

4 hele pepperkorn

1/2 kanelstang

1/4 ts. sort te

kok opp vann og ha i krydder

kokes under lokk i 10-15 min

ta vekk fra platen og ha i sort te og la det trekke i 1-2 min

tilsett honning og melk og kok det opp til kokepunktet, fjern den fra platen, sil og server

 

Hvorfor drikke Yogi te?

Godt for blodet, tykktarmen og nervesystemet

Godt for forkjølelse, influensa og svært styrkende for kroppen

 

 

 

 

 

 

Golden milk

"gullmelk"

1 kopp

 

1/8 ts. gurkemeie

1/4 kopp med vann

2 1/2 dl melk

2 ss. rå mandelolje

honning som smak

 

Kok gurkemeie og vann i ca. 8 min til det blir en tykk pasta

tilsett mer vann dersom det fordamper raskt.

mens pastaen koker så varmer du melk og mandelolje til kokepunktet.

Når pastaen er blitt tykk tilsetter du denne i melken, smaker til med honning og drikker.

 

Lurt å lage stor posjon med gurkemeie pasta, denne holder seg i kjøleskapet opp til 40 dager.

 

Hvorfor drikke gullmelk?

Myker opp stive og støle kropper

Smører leddene på en naturlig måte

Gurkemeie er også kjent for å være betennelsesdempende

 

 

 

Yoghurt karri

4 personer

 

2 1/2 dl basmati ris

 

750 g. hakkede blandet grønnsaker (valgfri)

 

1/2 dl finhakket ingefær

2 båter finhakket hvitløk

2 små finhakket løk

 

1 1/4 dl. ghee ( klaret smør)

1-1 1/2 ts. knust yogi te krydder

1 ss. gurkemeie

1/4 ts. oregano

1/2 ts. cumin

1/4 ts grovmalt sort pepper

1 ts. garam masala

 

2 1/2 dl yoghurt naturell

1/4 kopp med garbanzo mel ( mel av kikerter)

evt. soyamel / maizennamel

 

Det er enkelt å lage mel av kikerter.Du bare rister kikerter i en tørr stekepanne, avkjøles og kjøres i food prosessor.

 

Skyll risen, tilsett 3 kopper med vann, små kokes i ca, 45 min.

 

Damp grønnsakene til de er faste, men litt myke inni. ( al dente)

 

Bland mel, yoghurt og 2 1/2 dl vann til en glatt røre

 

Fres krydder og ghee gyllenbrun, tilsett løk hvitløk og ingefær

fres dette til løken blir myk rør inn yoghurt og melblandingen og la dette småkoke til sausen tykner.

Server dette over risen og over de dampede grønnsakene.

 

Hvorfor spise Yoghurt karri?

Virker beroligende og styrkende på nervesystemet samtidig som den gleder ganen.

 

 

 

KONTAKT

 

 

 

 

 

 

 

 

Astrid Jensen: Tlf: 416 54000

astrid@yogatelemark.no

www.yogatelemark.no

Copyright © All Rights Reserved