Yoga Telemark
Kundaliniyoga
as taught by Yogi Bhajan
OPPSKRIFTER
Forbered mat med kjærlighet og omsorg
Spis bare i et behagelig og avslappende miljø
Server maten på en smakfull måte
Ta et øyeblikk og send noen takknemmelige tanker til maten
Spis rolig og med bevissthet
Mungbønnegryte
8 personer
2,5 dl mungbønner
2,5 dl batsmatiris
2 ¼ l vann
100 g. ingefær
2 løk
8 hvitløksbåter
1 ts. Gurkemeie
0,5 ts sort pepper
1 ts. Garam masala
1 ts. Kardemommefrø (eller malt)
1 ts. Rød chilie
Smakes til med tamari
Freses i glee og kokes til alt er mørt
( ghee er klaret smør)
Skyll bønner og ris i kaldt vann
Kok opp bønner og vann. La de småkoke til bønnene sprekker
(ca. 10-15 min)
Legg deretter i risen og kok videre i ytterligere 10-15 min.
Mens ris og bønner koker så finhakker du opp løk, hvitløk og ingefær
Fres dette i en panne i ghee (klaret smør)
Deretter tilsetter du alt krydderet og freser dette lett i noen minutter slik at smaken rekker å utvikle seg.
Bland så alt i gryta og la det trekke noen minutter.
Du kan smake til gryta med Tamari eller bruke det ved siden av.
Gryta kan spises som den er eller du kan servere den med
Koke grønnsaker og yoghurt naturell.
Gryta holder seg i kjøleskapet i flere dager.
Hvorfor spise mungbønnegryte?
En god og rensende diett som gir masse næring
Godt for nyrer, tarm og fordøyelses system
Styrkende
Yogi te
1 kopp
3 dl. vann
2 biter med frisk ingefær
3 nellikspiker
4 grønne kardemomme kapsler
4 hele pepperkorn
1/2 kanelstang
1/4 ts. sort te
kok opp vann og ha i krydder
kokes under lokk i 10-15 min
ta vekk fra platen og ha i sort te og la det trekke i 1-2 min
tilsett honning og melk og kok det opp til kokepunktet, fjern den fra platen, sil og server
Hvorfor drikke Yogi te?
Godt for blodet, tykktarmen og nervesystemet
Godt for forkjølelse, influensa og svært styrkende for kroppen
Golden milk
"gullmelk"
1 kopp
1/8 ts. gurkemeie
1/4 kopp med vann
2 1/2 dl melk
2 ss. rå mandelolje
honning som smak
Kok gurkemeie og vann i ca. 8 min til det blir en tykk pasta
tilsett mer vann dersom det fordamper raskt.
mens pastaen koker så varmer du melk og mandelolje til kokepunktet.
Når pastaen er blitt tykk tilsetter du denne i melken, smaker til med honning og drikker.
Lurt å lage stor posjon med gurkemeie pasta, denne holder seg i kjøleskapet opp til 40 dager.
Hvorfor drikke gullmelk?
Myker opp stive og støle kropper
Smører leddene på en naturlig måte
Gurkemeie er også kjent for å være betennelsesdempende
Yoghurt karri
4 personer
2 1/2 dl basmati ris
750 g. hakkede blandet grønnsaker (valgfri)
1/2 dl finhakket ingefær
2 båter finhakket hvitløk
2 små finhakket løk
1 1/4 dl. ghee ( klaret smør)
1-1 1/2 ts. knust yogi te krydder
1 ss. gurkemeie
1/4 ts. oregano
1/2 ts. cumin
1/4 ts grovmalt sort pepper
1 ts. garam masala
2 1/2 dl yoghurt naturell
1/4 kopp med garbanzo mel ( mel av kikerter)
evt. soyamel / maizennamel
Det er enkelt å lage mel av kikerter.Du bare rister kikerter i en tørr stekepanne, avkjøles og kjøres i food prosessor.
Skyll risen, tilsett 3 kopper med vann, små kokes i ca, 45 min.
Damp grønnsakene til de er faste, men litt myke inni. ( al dente)
Bland mel, yoghurt og 2 1/2 dl vann til en glatt røre
Fres krydder og ghee gyllenbrun, tilsett løk hvitløk og ingefær
fres dette til løken blir myk rør inn yoghurt og melblandingen og la dette småkoke til sausen tykner.
Server dette over risen og over de dampede grønnsakene.
Hvorfor spise Yoghurt karri?
Virker beroligende og styrkende på nervesystemet samtidig som den gleder ganen.
KONTAKT
Copyright © All Rights Reserved