Yoga Telemark
Kundaliniyoga
as taught by Yogi Bhajan
YOGISK KOSTHOLD
Før den moderne vitenskapen ble utviklet var prinsippene om sunn mat kjent.
Urter ble brukt til å rense kroppen, korrigere ubalanser og helbrede.
Mat blir brukt som medisin innenfor ayurvedisk tenkning
For å oppnå god helse må man gi næring til kroppen og sinnet
Innenfor yogisk tradisjon blir ikke smaken sett på som det viktigste i et måltid. Det viktigste er hvilken helseeffekt maten har på kroppen
Søt smak
(Frukt, korn, naturlig sukker, melk)
Styrker, gleder og gir næring til kroppen
Sur smak
(Sure frukter, yoghurt, fermentert mat)
Stimulerer appetitten og fordøyelsen, økt mineralopptak i kroppen
Salt smak
(Naturlig salt)
Gjør slim tynnere, gir økt appetitt
Bitter smak
(Mørkegrønne blader og urter)
Øker appetitt, renser opp i halsen, skjerper intellektet og godt for huden
Astringent smak
(Rå frukt og grønnsaker, grønne bananer)
Kjøler ned kroppen og renser blodet
Pungentsmak
(Chili pepper, hvitløk, urter og krydder)
Gir god sårheling og bekjemper overvekt, bra for stoffskifte
I yogisk tradisjon sier vi at maten vi spiser hovedsakelig bør være alkalisk
75 % alkalisk og 25% syre
Alkalisk/basisk mat
Bygger og former organer, nerver og kjertler. Gjør oss avslappet og reflektert
Søt og sur frukt, grønne grønnsaker, linser og bønner, melk, yoghurt, paneer (fersk ost)
Kjernemelk, kefir og sitroner
Mat som gir kroppen syre
Gir kroppen et energi kikk, men for mye gjør oss sårbare for sykdom og nedsatt allmenntilstand
Kjøtt, egg, søtsaker, stivelsesholdige produkter som hvetemel og poteter
Optimalt yogisk kosthold er vegansk
"Vegetarians dont eat anything that had a mother"- Yogi Bhajan
KONTAKT
Copyright © All Rights Reserved