Morgen rutine

Morgen rutine

Den optimale yogiske dagen starter mens du enda ligger i sengen. Du åpner øynene og gir deg selv en forsiktig ansiktsmasasje.

 

Deretter tar du en rolig diagonal "kattestrekk".Legg det ene bene bøyd over det andre. Vri deg til siden og gjenta på den andre siden. Dette strekker og vekker opp ryggraden

 

Deretter løfter du knærne opp til brystkassen og rugg deg opp i sittende stilling

 

Puss tennene og tunge, dette forebygger infeksjon

 

Gre håret med en kam eller børste av tre for å nøytralisere statisk elektrisitet

 

Deretter tar du en iskald dusj (hydroterapi)

 

Hydroterapi har vært kjent siden oldtiden. Varm dusj kan man ta når som helst på dagen, men om morgen er det best med en rask kald dusj. Kaldt vann åpner kappilærene og styrker nervesystemet. Når du tar en kald dusj strømmer blodet til for å møte utfordringen. Dette betyr at kappilærene åpner seg og alle avfalls-og giftstoffer blir renset ut. når kappilærene normaliseres igjen vil blodforsyningen igjen vende tilbake til organene. Hvert organ har sin egen blodforsyning. Den kalde dusjen hjelper altså med å skylle organene "rene".Da blir kjertlene i kroppen nødt til å forandre utskillingen sin. Det er disse som er voktere av helsen vår og det sises at ungdommelighet måles i hvor livfullt og sunt kjertelsystemet er.

 

Slik praktiserer du Hydroterapi:

 

( gravide og menstruerende kvinner bør ta VARM dusj)

masser først huden inn med ren olje(mandelolje anbefales pga. det høye mineralinnholdet)

dusj føttene, fotsålen og vristen og deretter resten av kroppen inkludert ansiktet, men ikke hele hode. Masser deg selv når du beveger deg ut og inn av det kalde vannet. Vær spesielt oppmerksom på lymfeknutene under armene. Kvinner bør også massere brystene under det kalde vannet. Yogier tror at dette kan forebygge kreft.Ikke dusj kaldt i underlivet og ikke direkte på lårbeinet. Bygg opp dusjingen gradvis fra f. eks 30 sekunder til to minutter.

Tørk deg godt og kle på deg tøy som puster.

( hentet fra boken kundaliniyoga, Shakta Kaur Khalsa)

 

Nå er du klar for Sadhana og en ny dag

 

 

 

 

 

 

 

 

KONTAKT

 

 

 

 

 

 

 

 

Astrid Jensen: Tlf: 416 54000

astrid@yogatelemark.no

www.yogatelemark.no

Copyright © All Rights Reserved